About me

Ik ben Mitzi Pepers, tweedejaars journalistiek studente. Later, als ik een mooie freelance baan heb, zou ik het liefst voor de krant werken. Maar eigenlijk vind ik alles aan journalistiek leuk. Het opzoeken van nieuws, het maken van nieuws, het uitleggen van nieuws, dat allemaal trekt mij.
Ik moet nog veel leren, maar ik ben erg tevreden over mijn plek op de opleiding. Ik vind bijna alles leuk en wil alles natuurlijk perfect doen.

Ondanks de –redelijk- zware opleiding, heb ik nog wel een sociaal leven. Ik heb al vijf jaar een vriend en ik woon thuis bij mijn moeder met mijn broertje. Ik houd ervan om veel leuke dingen te doen met vriendinnen en ik ga graag op vakantie.
Dit klinkt natuurlijk allemaal heel degelijk. Maar, misschien heb ik nog wel iets raars. Of juist niet. Ik heb namelijk geen geloof. Nooit gehad, niet gedoopt, helemaal níks. Is dat raar anno 2012? Misschien niet. Maar hier gaat mijn blog wel over.

Ik weet nog precies dat mijn moeder me vroeg of ik mijn communie wilde doen, toen ik acht jaar was. Ik wist van bijna al mijn vriendinnetjes toen dat zij leuke cadeaus kregen, fietsen,gouden kettinkjes en dat wilde ik misschien ook wel. Mijn moeder legde me toen uit dat ik wel in God moest geloven, als ik mijn communie wilde doen. En toen wist ik nog niet eens wat of wie God was. Een zwaar gesprek voor een 8-jarige? Misschien. Maar ik ben mijn moeder hier wel altijd heel dankbaar voor geweest. Later heeft ze me uitgelegd dat ze mij niet heeft laten dopen, omdat ze wilde dat ik zelf een keus zou maken. Dat ik later altijd nog gedoopt zou kunnen worden.

Ik ben dus bewust opgevoed zonder geloof. We gingen nooit naar de kerk. Sterker nog, vorig jaar ben ik voor het eerst op kerstavond naar de kerk geweest. Een mooie ervaring, tot ze langs kwamen met een bakje voor geld, vanwege “de verwarming, die moet gemaakt worden”.
Maar toch heb ik weleens een onbestemd gevoel. Bijvoorbeeld als het slecht gaat. Vroeger bad ik weleens en huilde ik naar God, als het even niet goed ging. Maar als het dan weer beter ging, bad ik nooit en dacht ik niet dat er een God was.

Toen ik hoorde dat we een blog moesten maken voor het vak “Bloggen”, liep ik een beetje vast. Totdat een klasgenoot zei dat ze het over geloof zou doen. Nu leek mij dit ook een mooie, journalistieke zoektocht. Daarom ga ik opzoek naar mijn religie!

One thought on “About me

Leave a comment